Noter om de medvirkende
i fortælleteltet på Kildemarkedet i Tisvilde
weekenden 6. og 7. august 2005:

 

 

 

Dorthe Abrahamsen

Dorte Abrahamsen - historiefortæller, naturvejleder, lærer, møbelsnedker m.m., har siden 2002 fortalt på skoler, biblioteker, lavet fortællekurser m.v og hjulpet interaktive fortællinger i gang. Læs mere om hendes Prins-Plusli-historier på hjemmesiden www.prins-plusli.
Kontakt Dorte Abrahamsen telefon 6080 8226, mail: pust@prins-plusli.dk.
Lørdag 12.30: En H.C. Anderledes historie om Carla og ærterne

 
Lisbeth Lund


Eva Lukassen

**

Lisbeth Lund og Eva Lukassen - en fortæller og blokfløjtespiller i samarbejde. Lisbeth Lund er lærer og fortæller for både børn og voksne. Ind i mellem hendes historier spiller Eva Lukassen på sin fløjte.

Har undervist på Ramløse Skole i mange år. Der og på andre skoler har hun læst og fortalt et ganske stort antal historier. I adskillige år har hun desuden dyrket fortællinger for voksne.

Biblioteker, sognegårde og lokale sammenhænge (Tisvilde højskole, Tisvilde Vintercafe, Kildemarkedet mm) har haft glæde af hendes besøg med litteratur, skrøner og myter.

Sammen med Eva Lukassen, der er uddannet blokfløjtespiller fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, kombinerer hun ordene med musik. Eva Lukassen har undervist bl.a. på Vestjysk Musikkonservatorium samt børn i musikskolesammenhæng. Hun har desuden udøvet koncertvirksomhed i mange forskellige konstellationer. På Kildemarkedet optræder de med dette program: 1. Klods Hans,2. A. Vivaldi (1675-1741) Gigue, 3. Det er ganske vist, 4. H.M.Linde (1932-) Music for a bird og 5. Hvad Fatter gør.

Kontakt Lisbeth Lund telefon 2588 8716, mail: Lisbeth lisbeth-lund@mail.dk.

Eva Lukassen telefon 4144 4909.
Lørdag 13.00: H.C. Andersen tilsat musik af A. Vivaldi og H.M. Linde

 

**

Abelone Bregninge - kaldes Konen med guldæggene, og hun er i lige linje på mødrenes side tip-tip-oldebarn af den bondekone, som H.C. Andersen gjorde så berømt. Som fortæller henter hun dog sine historier fra sit helt eget univers. Hun bor langt ude på hvor man kan høre kragerne vende og græsset gro. Hun bor i et lille hus ved siden af en gammel mose og med en have fyldt af skovsnegle, skræpper, tudser og frøer, samt hundredvis af kvidrende fugle. Af og til får hun besøg af et rådyr eller en gammel ræv, og når hun mindst venter det, kan hun mærke, at Guldfuglen har været der.
Kontakt Abelone Bregninge, telefon 5121 2811, mail: Luftpost@GULDFUGLEN.com
Lørdag 13.30: Kejserens nye klæder og Elverhøj

 

**


Ann Mari Urwald

 

Ann Mari Urwald - fortæller egne historier og underfundige, kloge og sjove historier hentet direkte fra tropiske øer og fra bjerglandsbyen under nattens stjernehimmel i Vestafrika - samt masser af andre gode historier fra hele verden.

Hun har været historiefortæller siden 1990 og har fortalt vidt og bredt både i Danmark, Island, Guinea, Spanien og Schwiez. Læs mere om Ann Mari Urwald som fortæller, forfatter og healer på www.amurwald.dk.

Kontakt Ann Mari Urwald, telefon 4817 3792, mail: amurwald@myinternet.dk
Lørdag 15.00: Duen, der var stærk som en ørn, samt andre rigtig gode historier for børn

 

**


Else Priisholm



Else Priisholm - er historiker, cand. mag. og dukker nu op på Kildemarkedet med en fortælling om verdenshistoriens første atombombe. For præcis 60 år siden, den 6. august 1945 kl. 8.46, blev den kastet over storbyen Hiroshima. Tæt ved 100.000 mennesker omkom umiddelbart og mange tusinder i årene derefter.

Den historie kendes af alle, ligesom den officielle amerikansk forklaring er velkendt.

Men som altid, når der er tale om store politiske beslutninger, er der flere og undertiden også mindre ædle motiver involveret. På 60 års dagen fortælles om andre sider af den beslutning, der for altid ændrede verdenshistorien.

Kontakt Else Priisholm telefon 28934072, mail: priisholm@hotmail.com
Lørdag 15.30: I dag for 60 år siden .... Om bomben over Hiroshima

 

**

 

Christian Friis


Christian Friis - er en levende fortæller og foredragsholder. Hans lokalkendskab og -patriotisme skinner igennem, når han som turguide tager sommergæster og fastboende med på vandringer i Tisvilde og Tibirke, mens han fortæller om kunstnere og andre personligheder, som har boet i området. I fortælleteltet koncentrerer han sig om de personligheder, som også kan kaldes originaler. Nogle af dem har han mødt. Andre har han blot hørt om, og det gør ikke historierne mindre kedelige.

Kontakt Chr. Friis telefon 4870 8408, mail: friis.laebo@mail.dk


**

Karl Erik Frederiksen


Karl Erik Frederiksen - fortæller, turguide og kursusleder i skumringsfortælling samt troldolog, som til stadighed opsnapper fragmenter af mundtlige overleveringer fra det sjællandske mulm og mørke for at digte videre på stumperne. Han fortæller blandt andet om lysets og mørkets væsner, ligesom han gør det i sin bog "Troldtøjets Sand". I fortælleteltet koncentrerer han sig hvert år om den hellige Helene, som fik kilderne i Tisvilde til at springe, og om troldkællingen Slattenlangpat, som man fortsat skal vare sig for, når man skal til Kildemarked.

Kontakt Karl Erik Frederiksen telefon 2049 2860, mail: karlerik@paradis.dk

Hjemmeside Tisvilde Story Portal http://www.tisvilde.com.
Søndag 12.30: Nye historier om Helene og Slattenlangpat


**


Naja Abelsen og Simon Simonsen

 

Naja Abelsen og Simon Simonsen - en billedkunstner og en fortæller i samarbejde. Deres samarbejde er et ping-pong i skabelsen af historier og billeder. De inspireres af hinanden indtil den endelige version af historie og billeder er groet frem. I den proces er der stor lidenskab, stor morskab, stor sorg, stor inspiration, stor helbredelse. Det er disse grundmenneskelige følelser, som de viderebringer til publikum. Mød din egen sjæl via historie og billeder.

Kontakt Simon Simonsen telefon 6160 7777, mail: simonhh@simonsen.mail.dk.

Kontakt Naja Abelsen telefon 3023 5037, mail: naja@tisvilde.dk.
Søndag 13.00: Dyrefabler i tegning og fortælling


**


Alex Fersbye

 

Alex Fersbye - fortæller og lærer. Han har arbejdet med eventyr og fortællinger i de sidste 15-20 år og fortæller i institutioner, på pædagogseminarier og forskellige fortællecafeer. Han er blandt andet fast vært i Buddhas Fortællelounge i Kulturhuset Klaverfabrikken i Hillerød. Han underviser andre lærere i kunsten at fortælle. Selv fortæller han oftest middelaldereventyr, myter, egne fortællinger/historier og anekdoter om og fra sit eget og andres liv. I fortælleteltet præsenteret han en lille stribe fortællinger med humor, gys og gru, som egentlig ender urimeligt godt.

Kontakt Alex Fersbye telefon 4824 1554, mail: afersbye@hotmail.com


**

Karsten Klovn



Karsten Klovn alias Karsten Mathiasen - gøgler, klovn, og direktør for Cirkus Bella Donna m.v. Hans speciale som fortæller er gavtyvehistorier, som han fortæller for både børn og voksne. Han fortæller bl.a. om barndommens skarnsstreger og om sin tid som stilladsarbejder. Senest er han begyndt at beskæftige sig med med historier om tilgivelse. På kildemarkedet fortæller han blandt andet om sit gøglerliv og om dværgvildsvinet Svineline, mens han gør teltet klar til cirkusforestilling.

Kontakt Karsten Mathiasen, telefon 5672 5115, mail: cirkus@bella-donna.dk.

Hjemmesider: www.cirkusbelladonna.dk, www.gavtyvehistorier.dk og www.tilgivelse.dk

 

**

Gallaforestilling med Svineline og Karsten Klovn


Cirkus Bella Donna - er cirkus for store og små. Når det giver gallaforestilling på Kildemarkedet venter der børn og voksne en sjov oplevelse.

Karsten Klovn præsenterer et program med klovnerier, tryllerier, bugtaling, cowboynumre og sidst men ikke mindst: det lille tibetanske dværgvildsvin Svineline. Bugtalerhunden Vuffi er utrolig fræk og uopdragen, men lille Svineline er en meget, meget sød og artig gris. Et af hendes favoritnumre er at køre tur med Bamse Bum Bum i barnevogn.

Måske har børnene set Svineline i fjernsynet, hvor hun spillede på computer. Nu får de chancen for at se primadonnaen og klø hende bag øret efter forestillingen.

I løbet af forestillingen når Karsten Klovn at inddrage 6 - 7 børn som små stjerneartister sideløbende med sine egne "voksenartistnumre". Han er nemlig selv et "voksent barn" og elsker at lave cirkus på denne måde. Han er især glad for at optræde for tre generationer på én gang.

Søndag 15.00: Gallaforestilling 

**

Nordkystfortællerne - er en nystiftet kreds af nordsjællandske fortællere, som støtter hinanden i at vedligeholde og udvikle den mundtlige fortælletradition. Foreningen har blandt andet til formål at skabe rum og mulighed for mundtlig fortælling. Blandt dens opgaver er værtsskabet for fortælleteltet på Kildemarkedet. Som medlemmer optages fortællere og personer, som kan støtte foreningens formål, fx ved at yde en praktisk indsats ved afholdelse af fortællearrangementer.

Læs mere om foreningen på Tisvilde Story Portal: http://www. tisvilde.com/Nordkystfortaellerne.htm
Sekretariat telefon 2049 2860.

 

**

 


Rollespilsbyen Ravnsdal er placeret mellem fortælleteltet
og operascenen


Foreningen Hamillmark Liverollespil holder normalt til i Valby Hegn, hvor medlemmerne hele sommerhalvåret gennemfører ét langt rollespil i deres lille landsby, som har fået navnet Ravnsdal. Nogle af dens huse er under Kildemarkedet flyttet til bakkerne ved Sandflugtsmonument, hvor børn og unge er velkomne til at tage del i landsbylivet. Her kan de møde elvere, orker og mennesker. De vil desuden få mulighed for at sy punge, skrive med pen og blæk, skyde med bue og pil, deltage i en turnering, eller måske hjælpe til med at hugge brænde eller lave mad.
Kontakt Elisabeth Nørresø Haase telefon
6136 2567, mail: enh86@yahoo.dk